İKİNCİ İL KONFERANSI GAZİANTEP’TE YAPILDI

“İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesi - 2. Aşama” kapsamında düzenlenen il konferansları serisinin ikincisi 30 Nisan 2014 tarihinde Gaziantep’te tamamlandı.

“Gaziantep İl Konferansı ve Suç Önleme Teknikleri Eğitimi” başlıklı konferansta, suç önleme teknikleri ve modelleri, teori ve uygulamalar temelinde katılımcılara aktarıldı. Ayrıca proje kapsamında oluşturulan Yerel Önleme ve Güvenlik Kurulları faaliyetlerine ilişkin tecrübeler de paylaşıldı.

Konunun tüm taraflarından yoğun ilgi vardı

Konferansa, Gaziantep Valisi Sn. Erdal Ata, Vali Yardımcıları, ildeki Kaymakamlar, İlçe Emniyet Müdürleri, Jandarma Komutanları, Belediye Başkanları, ilçelerdeki Muhtarlar Dernekleri Başkanları, Meslek Odaları temsilcileri, önde gelen sivil toplum kuruluşları, İl ve İlçe Yerel Önleme ve Güvenlik Kurul üyeleri ile birlikte İçişleri Bakanlığı yetkilileri, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) temsilcileri ve proje uzmanları katıldı.

Eksikliklerin giderilmesi faaliyetleri kolaylaştıracak

Katılımcılar, Şahinbey’de kurulan Yerel Önleme ve Güvenlik Kurulu’nun yaptığı çalışmaların sivil toplum katılımını artırarak daha fazla demokratikleşmeye katkı sağladığını, güvenlik zaafiyeti yaratabilecek sorunların ve suçun önlenmesi noktasında kurumlar arasında koordinasyonu artırması yanında sivil toplumun da desteğinin alınmasını sağladığını ve böylece hızlı ve etkin çözüm ürettiğini belirterek pilot uygulama ve projede emeği geçen herkesi kutladılar. Katılımcılar özel bir bütçe sağlanmasa dahi paydaşların katkı sağlamasının suç önleme konusunda önemini vurgularken, cezaların daha fazla caydırıcı olmasıyla birlikte, kolluk kuvvetlerinin teknik alt yapı ve personel eksikliğinin giderilmesinin, önleme faaliyetlerini kolaylaştıracağının altını çizdiler.