“İÇ GÜVENLİK SEKTÖRÜNÜN SİVİL GÖZETİMİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ-II. AŞAMA” KAPSAMINDA DÜZENLENEN İL KONFERANSLARI SERİSİNİN İLKİ 15 NİSAN 2014 TARİHİNDE İZMİR’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Yerel Önleme ve Güvenlik Kurulları ile suç önleme teknikleri anlatıldı

“İzmir İl Konferansı ve Suç Önleme Teknikleri Eğitimi” başlıklı konferansta, suç önleme teknikleri ve modelleri, teori ve uygulamalar temelinde katılımcılara anlatıldı ve proje kapsamında oluşturulan Yerel Önleme ve Güvenlik Kurulları faaliyetlerine ilişkin deneyimler paylaşıldı.

Geniş katılım sağlandı

Konferans, İzmir Valisi Sn. Mustafa Toprak ile birlikte, Vali Yardımcıları, ildeki Kaymakamlar, İl Emniyet Müdür Yardımcıları, ilçe Emniyet Müdürleri, Jandarma Komutanları, Sahil Güvenlik yetkilileri, Belediye Başkanları, Muhtarlar Dernekleri Başkanları, Meslek Odaları temsilcileri, önde gelen sivil toplum kuruluşları, İl ve İlçe Yerel Önleme ve Güvenlik Kurul üyeleri, İçişleri Bakanlığı yetkilileri, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) temsilcileri ve proje uzmanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Sivil toplum katılımı demokratikleşmeye katkı sağlıyor

Katılımcılar, Çeşme’de kurulan Yerel Önleme ve Güvenlik Kurulu’nun yaptığı çalışmaların sivil toplum katılımını artırarak daha fazla demokratikleşmeye katkı sağladığını, güvenlik zafiyeti yaratabilecek sorunların ve suçun önlenmesi noktasında kurumlar arasında koordinasyonu artırması yanında sivil toplumun da desteğinin alınmasını sağladığını ve böylece hızlı ve etkin çözüm ürettiğini belirttiler ve pilot uygulama ve projede emeği geçen herkesi kutladılar.